Amsterdam, Van Gogh och svårhittade blommor

Att hitta i Amsterdam är tyvärr inte så lätt som turistnäringen skulle önska. När staden en gång fick sina strukturer var det nog ingen som tänkte att om ungefär tusen år kan det blir lite svårt för folk som inte kommer därifrån att hitta var de ska gå för att köpa vykort av målningar som en målare gör som kommer att födas om åtta hundra år. Nä, det var nog inte prioritet nummer ett.
Bara det att staden är full av kanaler som gör att vägarna inte alltid är lätta att följa eftersom de hela tiden korsas av kanaler. Och vice verca om man väljer att åka kanalbåt.
En mormor som var på semester i Amsterdam med sitt lilla barnbarn berättade om vilka problem de hade att hitta rätt. Framförallt om man är en gammal tant och ett litet barn. Hon hade vid det laget de hittat rätt blivit så trött att knappt orkade gå. Men det Amsterdam förlorar i svår geografi vinner de på gott och hjärtligt bemötande. Mormodern fick låna en rullstol som barnbarnet kunde putta runt henne i. Så fick de njuta av Vincent van Goghs fantastiska målningar i hans eget museum, beläget bakom det enorma nationalmuseet. Sedan fick mormodern och barnbarnet köpa sig sina bykort och bege sig ut i den förvirrande geografin igen.
Vill du själv besöka Amsterdam och van Goghs museum kan du få bra tips och råd om billigt boende om du går in och besöker amsterdamhotel.se

Comments are closed.