Espressomaskin, kaffemaskin samt espressobryggare.

Som vi nu nämnt finns det alltså en hel del att välja mellan när det kommer till inhandlingen av   en espressobryggare eller espressomaskin. Vilken sorts kaffebryggare du väljer beror inte heller enbart på hur mycket du vill lägga ner på din espressomaskin utan även på vilken typ av kaffe du gillar.

Pressbryggare är en sorts kaffebryggare som kallas för frank press. Det viktiga när du använder en sådan är att inte ta för finmalet kaffe eftersom det gör att du kan få kaffesump i kaffet eftersom det rinner mellan filtret. Den vanligaste typen av kaffebryggare i norden är den som även kallas filterbryggare eller droppbryggare. Den vet ni nog alla hur den fungerar och de flesta kokar sitt kaffe med en sådan. Dock lutar trenden mot att allt fler kommer att byta till en espressomaskin i framtiden, då det blir allt vanligare att dricka espresso eller kaffe latte, än vanligt bryggkaffe.

Mockabryggare är en modell som är mycket vanlig bland studenter som oftast har lite mindre plånbok, men ändå vill kunna göra espresso hemma, då mockabryggaren är en budgetvariant av en klassisk espressobryggare. Den förekommer i nästan alla hem i södra Europa där de inte använder filterbryggare som vi gör i Norden.

För en optimal espresso bör du inrikta dig på att skaffa en espressobryggare som har ett tryck på 8-9 bar. Detta är det absolut viktigaste att tänka på när du köper en espressomaskin eftersom fel tryck på espressomaskinen märkbart påverkar kvaliteten på ditt kaffe. http://www.espressoinfo.se

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.