Har du en tidsmaskin?

Troligen har du det. Om man nu kallar en klocka för en tidsmaskin – för det är ju på sätt och vis rätt. Men vanligen menar man med en tidsmaskin en maskin med vilken man kan resa i tiden.
Tanken om en tidsmaskin har fascinerat oss människor i alla tider. Den har dykt upp i litteratur och berättelser så länge vi har förmedlat dem. Tidsmaskinen kan vara allt från en diffus magisk dimma till en konkret liten kapsel med spakar och knappar. Gemensamt med de flesta historier där man reser i tiden är att något går lite galet. Någon råkar göra något i dåtiden som ställer till stora problem i nutiden. Ett ypperligt exempel på den sortens historia är “Tillbaka till framtiden”-trilogin där konceptet verkligen ställs på sin spets. Ett annat exempel är “The Butterfly effect” där konsekvenserna av att försöka ändra historien bara blir värre och värre ju mer huvudpersonen försöker rätta till det.
Alla har väl någon gång fantiserat om vad de skulle göra om de kunde resa fram eller tillbaks i tiden. Vad skulle man ha ändrat på? Och kanske har man också tänkt på hur världen hade blivit med den ändringen gjord. Stephen Fry skrev en bok där handlingen gick ut på att man lyckades göra en förändring i dåtiden så att Hitlers far blev steril. Resultatet blev bara att en ännu värre diktator kom till makten och vann andra världskriget.
Så håll dig till en vanlig tidsmaskin och köp en klocka på www.klockmodeller.se.

Comments are closed.