Jens Saltin, Head of Expansion

Jens Saltin, Head of Expansion och tidigare Hollandschef för Klarna, befinner sig mitt i centrum av en spännande utveckling. E-handeln har formligen exploderat under de senaste åren. En viktig orsak är de innovativa betalningslösningar som tagits fram av Klarna, ett ledande företag Europa-marknaden.

Jens Saltin bakgrund omfattar studier vid Handelshögskolan i Stockholm och uppdrag för ett flertal interntionella finansaktörer. Bland annat har han varit anställd som analysassistent vid Nordeas Markets. Han har även verkat vid San Francisco-baserade hedgefonden Rubicon samt Bank of New Yorks American Depositary Receipts-avdelning. I New York arbetade han med icke-amerikanska företag som noterats på den amerikanska börsmarknaden.

Vidare jobbade Jens även för Goldman Sachs i London innan han sommaren 2009 anslöt sig till Klarna. Inledningsvis jobbade han här med produktutveckling för mobila enheter. I januari, 2010, utsågs han till Key Account Manager för Klarna mobil och sedan till Head of Sales för Sverige-marknaden.

Just nu ansvarar Saltin för Klarnas expansionsstrategi. Dessförrinan var han chef för bolagets kontor i Amsterdam. Nytänkande har berett vägen för Klarnas enorma framgång de senaste åren. ”Men trots en fantastisk resa nöjer vi oss inte här”, lovar Jens. Klarna är ett företag som kommer fortsätta leda utvecklingen inom e-handeln.

http://jenssaltin.se , jens-saltin.se
https://twitter.com/jenssaltin
Jens Saltin, Crunchbase
Jens Saltin, breakit
Jens Saltin / realtid
Jens Saltin, merinfo
http://www.jenssaltin.n.nu/
http://jens-saltin.com/

Comments are closed.