Linsguide för dummies

Linsguide för dummies
Linser är något som alla hört talas om och många använder. Denna guide vänder sig till dig som aldrig ens hört talas om linser – som är väldigt nyfiken, men ganska korkad.
Vi pratar då inte om växten lins (lens culinaris). Den äter man och många tycker det är gott. Detta är dock inget som rekommenderas om man har dålig syn och vill sätta i ögonen för att se bättre. Resultatet kan i bästa fall bli verkningslöst och i sämsta fall bli grava skador på näthinnan. Så använd inte dessa till annat än att äta!
I den Österrikiska staden Linz kan man köpa linser. Staden har – precis som alla andra städer – sitt utbud av optiker som säljer kontaktlinser. Dock behöver du inte åka dit för att köpa linser. Det kan du faktiskt hitta på den ort där du bor. Eller ännu hellre om du söker på internet.
När du fått tag på rätt sorts linser (sådana som det är meningen att du ska sätta i ögonen för att se bättre) så får du dem i små förpackningar. Du måste då öppna förpackningarna innan du sätter in linserna. Om du försöker sätta i linserna medan de fortfarande är kvar i förpackningarna kan det gå lika illa som att försöka sätta in grönsaken lins i ögonen. Så gör inte det!
Sedan – beroende på vilken sorts lins du köpt – måste du ta ut linserna med jämna mellanrum och låta ögonen vila. Då är det viktigt att du låter ögonen sitta kvar i ögonhålorna. Att ögonen behöver vila betyder alltså inte att du tar ut dem och lägger dem i lösning för att vila. Det är i ögonhålorna – men utan linser i – som de vilar bäst.
Om du har fler funderingar kring linser och kanske vill köpa ett par; besök http://www.kontaktlinsia.se.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.