Om Klarnas Grundare

Sedan starten 2005 har e-handelsföretaget Klarna (tidigare Kreditor) växt så det knakar. Idag är företaget, som utvecklat en serie innovativa betalningslösningar, ledande på den europeiska markanden och har fler än 750 anställda. Niklas Adalberth, vice koncernchef och styrelseledamot, var med från början.

Niklas Adalberth Föddes 1981 i Uppsala och gick naturvetenskaplig linje på Lundellska skolan. Ett av gymnasieåren gick han på high school i Connecticut. Han hann även med att driva sitt första företag, AdalIT, som sålde konsulttjänster inom webbproduktion och grafisk design.

Efter gymnasiestudier och värnplikt vid F16 ville Niklas på allvar se sig om i världen. Först arbetade han en tid som bartender för Kempinski i San Moritz. Under tiden sparade han och kompisen Sebastian Siemiatkowski pengar och planerade för en jorden runt resa. Hela resan tog 143 dagar. Under denna tid hann de besöka tjugofem länder och fyra kontinenter.

Niklas påbörjade sina universitetsstudier i Lund, men flyttade snart till Handelshögskolan i Stockholm. Här lade han, tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson, grunden till vad som skulle komma att bli Klarna. Företaget växte snabb och finns idag etablerat i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike och Nederländerna. Sedan maj, 2011, då israeliska Analyzd förvärvades, har Klarna även ett utvecklingskontor i Tel Aviv.

Källor:
http://thescholar.se/2012/02/klarna-niklas-adalberth/

http://stureplan.se/sok/Niklas+Adalberth
https://twitter.com/NiklasAdalberth
https://plus.google.com/109871598918131733398/posts
http://podtail.com/podcast/venture-cup-podcast/niklas-adalberth-klarna/

Comments are closed.