Skrock i krock med strategi

Få personer är så skrockfulla som spelare. Och egentligen är det inte så konstigt. Vi vill nog gärna ha en känsla av att vi kan styra skeendet – eller åtminstone påverka det till vår favör. Men ofta handlar mycket spel om rena slumpen och vi kan inte göra något alls. Då är skrock ett bra sätt att skapa en känsla av kontroll. Kanske hjälper det på något sätt – men förmodligen inte.
De flesta av oss tror nog inte på skrock – men på andra sidan, kanske vi tänker, det kan ju inte skada.
Att hålla fingrarna i kors är ett gammalt skrock som man tror härstammar från medeltiden och var kopplat till vår rädsla för häxor – och skulle ge oss lycka och framgång. Vilket gör det praktiskt att använda vid spelbordet. Samtidigt används ju korsade fingrar när vi vill ljuga om något. Så gesten är ganska diffus.
Betydligt tydligare är skrocket kring att spilla salt..Det betyder otur och måste åtgärdas med att kasta salt över axeln. Detta skrock härstammar från romartiden. Ofta fick soldater i arméerna betalt i varor – där salt var en eftertraktad och dyr vara. Givetvis var det inte bra – och direkt otursförföljande – om man spillde ut detta salt. Varför denna otur skulle upphävas för att man sedan – oåterkalleligen – kastade bort en del av saltet, är mer otydligt.
Vill du ha lite riktig information om vadslagning och hur du kan förbättra dina chanser, kan du gå in på www.vadslagningar.se.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.