Världsledande inte bara inom kameror

Ska du köpa ny kamera och söker efter det bästa. Det finns flera alternativ på bra kameramärken, men det finns de som är spännet lite bättre. Ett sådant märke är Nikon. Du har säkerligen hört talas om märket.
Nikon är ett japanskt multinationellt företag med huvudkontor i Tokyo, Japan, specialiserat på optik och kameror. Vidare tillverkar de även kameraobjektiv, kikare, mikroskop, oftalmiska linser, mätinstrument. De är även världsledande i produktion av den fotografiska utrustning som finns i trappmaskiner. Nikons främsta konkurrenter inom kamera- och objektivtillverkning är Canon, Sony, Pentax och Olympus.
Företaget  grundades den 25 juli 1917 under namnet Nippon Kogaku KOGYO Kabushikigaisha. 1988  bytte företaget namn till Nikon Corporation. Nikon ingår i sin tur i Mitsubishi Group. Från företaget bildande och under de kommande sextio åren blev detta växande företag en tillverkare av optiska linser – bland annat som underleverantör av objektiv till Canonkameror – och utrustning som används i kameror, kikare, mikroskop och kontrollutrustning. Under andra världskriget växte företaget till nitton fabriker och 23 000 anställda. De levererade då produkter såsom kikare, linser och periskop för den japanska militären. Detta gav företaget enorma fördelar under efterkrigstiden och gjorde att de växte explosionsartat.
Från Nikon hittar du, bland deras vanliga sortiment, även väskor. Dessa finns i flera olika storlekar och utförande, beroende på vilken kamera du har och vilka behov du har. Om du blev nyfiken kan du köpa väskor från Nikon på http://www.vaskmodeller.se. Där kan du dessutom hitta väskor från en lång rad andra tillverkare och märken.

Comments are closed.