Världsrekord i lyx

Någon lyx måste ju vara lyxigast. Och någon måste vara den som har råd med denna lyx.

Det lyxigaste du kan hitta i diamantväg är den rosafärgade The Graff Pink som köptes av samlaren av historiska och mytiska diamanter och ädelstenar för 318 miljoner kronor nyligen.
Det var på Sotheby’s i Genève som den rosa diamanten på 24,78 karat gick under klubban. Den var infattad i en ring med två klara diamanter och satt därmed världsrekord för dyraste ädelsten som sålts på auktion. Med sin exceptionella färg, renhet, storlek och eftersökta smaragdslipning ansågs den vara en av de viktigaste diamanterna som någonsin kommit ut på auktion. Med de hisnande 318 miljoner kronorna fördubblade den det tidigare rekordet och det var den nye ägaren Laurence Graff som gav diamanten sitt namn: The Graff Pink. Diamanten äges fordom av amerikanen Harry Winston – världens mest kände diamantsamlare – och har följts i spåren av Graff som velat få tag på flera av de ädelstenar som Winston en gång ägde. Däribland finns bland andra den blå Hope-diamanten. En diamant som inte kommer att kunna köpas upp av Graff då Winston sedermera donerade den till The Smithsonian Institute. Världens näst dyraste diamant – Wittelsbach-diamanten – ägd dock av Laurence Graff. Fram till nyligen var Wittelsbach-diamanten världens dyraste diamant. Men nu är det som sagt The Graff Pink.
Vill du hålla dig till mer sansad lyx och prisvärda smycken kan du i stället för Sotheby’s i Genève söka efter detta på smycken.eu.

Comments are closed.